Koltuk altı kalp ameliyatı nasıl yapılır? Pek çok kalp rahatsızlığı yaşayan kişilerin en çok korktuğu kalp ameliyatlarıdır. Bu tarz ameliyatların farklı çeşitleri bulunmakta ve hastanın durumuna göre çeşitli yöntemler uygulanmaktadır. Özellikle açık kalp cerrahisi içinde yer alan koltuk altı kalp ameliyatı uygulaması son zamanlarda çok daha talep görmektedir.
Koltuk Altı Kalp Ameliyatı Çeşitleri
Genel olarak sağ koltuk altından küçük bir kesi ile kaburgalar arasından girilmesi suretiyle hiçbir kemik ve kas kesmeden ön göğüs kemiği açılmadan yapılan kalp ameliyatına koltuk altı kalp ameliyatı denir.
PFO onarımı Çift kapak tamiri ya da değişimi Aort kapak tamiri ya da değişimi Mitral kapak tamiri ya da değişimi Üç kapak tamiri ya da değişimi Triküspid kapak tamiri ya da değişimi Ventriküler septal defect onarımı Miksoma ve Fibroblastoma Atrial septal defectGenç ya da yaşlı olmasının yanı sıra kilolu ya da zayıf hastaların kadın ya da erkek tüm kalp kapağı hastaları ile kalp deliği onarımı olması gereken hastalara koltuk altı kalp ameliyatı yapılabilir.
Koltuk Altı Ameliyatları Nasıl Uygulanır?
Koltuk altı kalp ameliyatı uygulaması sağ koltuk altından başlayarak göğüs çizgisine paralel 6 ile 8 cm cilt kesisi ile kaburgaların arasından girilmesi sonrasında kalp kapakçığına ulaşılmaktadır. Pek çok hallerde endoskopik görüntüleme ve cihazlar kullanılarak kesi genişliği daha çok küçültülebilir. Video endoskopik cerrahi tekniğiyle işlem daha kolay, güvenli ve konforlu bir şekilde yapılabilmektedir. Koltuk altı kalp ameliyatlarının birçok avantajı bulunmaktadır. Hastanın ameliyat sonrası daha hızlı iyileşmesi, daha az ağrısının olması, yoğun bakım ve hastanede kalış süresinin kısalmasını koltuk altı kalp ameliyatının avantajlarına örnek olarak verebiliriz. Koltuk altı ameliyatları nasıl yapılır sorusu karşısında alınan cevaplar sonrasında kalp hastaları çok daha rahatlamış olacaklardır. Uzman doktorun uygulamış olduğu bu tedavi yöntemi ile hastalar kısa sürede sağlığına kavuşabilir.