BİST
9.771
ALTIN
2.725,36
DOLAR
33,98
STERLİN
44,73
EURO
37,73

Uşak'ta Ortalık Toz Duman

CHP'li Uşak Belediyesi Başkanı Özkan Yalım ile AKP Uşak Milletvekili İsmail Güneş arasında sular durulmuyor 400 bin eroluk bağış kent gündemine bomba gibi düştü.

30 Haziran 2024 Pazar 22:56
Uşak'ta Ortalık Toz Duman

Uşak Belediyesi sosyal medya sayfasından ve kendine ait sosyal medya adresinden açıklamalarda bulunan CHP'li Uşak Belediyesi Başkanı Özkan Yalım kendisini eleştiren AKP'li milletvekillerine ellerinde hangi belge varsa açıklamalarda bulunmalarını söyledi.

Tartışmaların fitilini ateşleyen Eşme'nin Ahmetler köyünde yapılması planlanan salon için ayrılan 15 milyon lira oldu .

Eşmenin Ahmetler köyüne yapılması planlanan sosyal amaçlı bir salonun Ahmetler Belediyesinin 2014 yılında belediyelikten düşmesi ile kasanın Özel İdareye devroldu” diyen Güneş.

 - .2023 Aralık sonu itibariyle 15 milyon lira bütçe strateji başkanlığından Uşak Belediyesi’nin hesabına geçti. Ben 15 milyonun  bunun 5 milyonu Uşak Belediyesine kalsın dedim.Ulubey ve Uşak Belediyesi arasında 10 milyonluk yol yapım sözleşmesi imzalandı Bu para, belediyenin kasasına girdi. Bu para borçlara veya memur ödemelerine harcanmış olabilir ben bunu bilemem ve bizim beklentimiz belediyenin sözleşmeye uymasıdır. Özkan Yalım şimdi bizim parayı çökmek için ve sözleşmeye uymamak için bir takım bahaneler uyduruyor. Taç giyen baş ağırlaşır ve makamın da bir ağırlığı vardır herkes bu ağırlığa göre hareket etmelidir.dedi.

CHP'li Uşak Belediyesi Başkanı Özkan Yalım ise bahse konu 15 milyon lira hakkında ise 15 Milyon liranın kendisinden önceki Belediye Başkanı Mehmet Çakın tarafından harcandığını açıkladı .

Yalım 400 bin Euro bağış yapmış .

Sosyal Medya sayfasından Özkan Yalım'ın Uşak Belediyesine 400 bin ero bağışı konusunda konuşan Güneş.

Özkan Yalım Başkanımızın çok hayırsever olduğunu duydum, Mehmet Çakın Belediye başkan iken, Özkan Yalım’ın tam 400 bin Euro yardım ettiğini duydum ve takdir edecektim ama niye bu yardımı etti diye baktığımda, Festiva’nın (AVM) karşısında yer alan benzinlik ve arsasının ticari alan çvrilmesi ve turizm alanı ilan edilmesi için bu yardımı yapmış demek ki karşılıksız değilmiş Özkan Yalım şimdi artık kendisi belediye başkanı ve şimdi istediği yere otelini yaptırır Ben vatandaşımızı bilgilendirmek istedim ve dolayısı ile vakitlerini aldığım için özür diliyorum saygılarımı sunuyorum. dedi.

Şehir gündemine bomba gibi düşen bu açıklama hakkında Özkan Yalım tarafından bir açıklama gelmezken .

Yalim'ın kendisine ait arsa ve benzinlikte yapılan düzenlemeye ilişkin bu parayı verdiğini söyleyen Güneş bu açıklaması ile Uşak Belediyesi başkanı Ozkan Yalım'ı eleştirirken partilisi Mehmet Çakın'ıda tartışmaya dahil etti .

Haber sitemiz olarak Uşak Belediyesine yakin bazi kaynaklardan edinilen bilgiye göre AKP'li Milletvekili Güneşin bahsettiği 400 bin eroyu, Yalim'ın nakit olarak vermediği, Uşak Belediyesinin bazı işlerinde masrafları üstlendiği konusulanlar arasında. 

Yaşanilan bu hadiseden sonra sokaktaki vatandaşin akıllarına şimdi şu soru geliyor .

.
- Belediyeye para verdiğimizde arsalarimiz hakkinda düzenleme yaptirabiliyormuyuz?

400 Bin eroluk bağış hakkında Yalım'ın cevabı beklenirken bir önceki dönem AKP' li Belediye Başkanı Mehmet Çakın'ında konu hakkında görüşleri kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

Haber/AhmetItil.

KAYNAK: Uşak Güncel

Son Güncelleme: 01.07.2024 00:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.