Çantacı Mehmet Amca olarak tanınan Mehmet Bodur, 1950 yılında bir demircide çıraklıkla hayata atılır. . Okuma yazma bildiği için bir okuma yazma bilmeyen bir usta yanına çırak alır.
Mehmet Amca, askerlik döneminde, tertiplerinin bavullarını tamir ederken çanta ve bavul tamir işlerinde ustalık kazanıyor. Terhis olunca Uşak’a gelerek bir çanta ve bavul tamir işleri yaptığı bir işyeri açar.
Yıllarca İslice Mahallesi Vidinli Sokakta onlarca nesil öğrenciye ucuz çanta satan ve tamir yapan Mehmet Amca ününü tasarladığı ve imal ettiği bavullarla yapar.
Demir çemberlerle sararak imal ettiği kendi tasarımı bavullar özellikle ilk öğretim müfettişlerinin seyahatleri sırasında vazgeçilmezi olmuştur. Türkiye’nin her yerinden Mehmet Amcaya müfettişler ve askerle bavul siparişi vermeye başlar.
Mehmet Amca, aynı zamanda Uşak’ın ayaklı Cumhuriyet tarihi gibiydi. Özellikle Uşak siyaseti ve yakın tarihi ile ilgili araştırma yapanlar için bulunmaz bir canlı tarihti.
Çantacı Mehmet Amca, aynı zamanda iflah olmaz bir Atatürk hayranıydı. İşyerinin ve evinin her tarafı Atatürk posterleri ile donatılmıştı. Uşak Kent tarihi Müzesi Sorumlusu Arkeolog Cengiz Doğan tarafından hazırlanan, “Yedi Kapı yetmiş Zanaat “kitabında gençlere,”İlimin yolundan ayrılmayın. Her zaman ilimin aydınlık yolundan gidin” şeklinde öğütlerde bulunmuştu.
Aynı kitapta yaşam öyküsüne yer verilen Mehmet Bodur, hayata gözlerini yumdu. Mehmet Amca’nın cenazesinin Örnekevleri Camisinde kılınacak ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kuyucak mezarlığında toprağa veridiği öğrenildi.